Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Barclays Premier League - världens bästa liga

Ända sen jag var en 8-åring, har jag kollat på den bästa ligan i hela världen: Barclays Premier League. Jag kommer ihåg ett minne när Cristiano Ronaldo spelade för The Red Devils, Manchester United och när han tog en otrolig fin frispark mot Portsmouth för dryga åtta år sedan. Det var den första matchen jag kollade på TV, och ändå sen dess har jag alltid älskat den engelska fotbollen. Här är enligt mig värför Premier League är världens bästa liga

Barclays Premier League är den mest konkurrenskraftiga ligan i hela världen. Om vi jämför den nuvarande tabellställningen i den engelska ligan jämfört med de andra fyra största ligorna i Europa (La Liga i Spanien, Serie A i Italien, Bundesliga i Tyskland och Ligue 1 i Frankrike), så kan vi se att det är många lag som krigar för en eventuell Europa League och/eller Champions League-plats. Vi kan också se att det kommer att bli en spännande avslutning i Barclays Premier League för vem som kommer att bli nedfyllad till den andra högsta ligan i England, The Championship. I de flesta liga som nämndes ovanför, så är det redan nästan klart för vem som kommer att få en Champions League-plats och en Europa League-plats, och så är det också nästan klart för vem som kommer att nedfylttas i de flesta ligorna som nämndes ovanför (de andra ligorna är en undantag).
 
Den andra anledningen kommer att bli lite mer kontroversiell, eftersom den andra anledningen handlar om hur Barclays Premier League utvecklar spelare jämfört med de andra fyra största ligorna i Europa. Problemet med utvecklingen av spelare som är England är att Premier League är ligan som köper in de flesta internationella spelare, alltså spelare som är INTE ifrån England, vilket innebär att många lag i den här fallet utesluts ifrån den här argumentet.
 
Ett lag som brukar alltid på något sätt utveckla spelare är Tottenham Hotspur. Tottenham har en historia med att ha utvecklat spelare, såsom Alan Shearer, Graeme Souness och sist, men inte minst Ledley King, som kom ifrån Tottenhams egna akedemi, och spelade i endast Tottenham i hans professionella kärriär. I de senaste tio åren har Tottenham blivit kända för att utveckla spelare, och sälja spelarna som de utvecklar, och är en potenitell stjärna. Både Dimitar Berbatov och Micheal Carrick såldes till Manchester United, och ett par år senare, så säljdes både Luka Modric och Gareth Bale till Real Madrid.
Däremot har Tottenham på något sätt kommit tillbaka från dessa försäljningar där de har utmanat för en potentiell Champoins League-plats de senaste åren och nu ligger de tvåa i den engelska ligan, där man har nästan garanterat att få spela Champions League nästa säsong, vilket Tottenham inte har gjort på fem år. Om man kollar på dagens Tottenham, så kan många säga att det här laget är den bästa Tottenham har haft på en deceniumm för att det handlar inte längre om en eller två stjärnor så som det brukade vara för några år sedan, utan nu handlar det om ett helt lag, från målvakten och backarna till mittfältet och anfallaren som spelar ett attraktivt fotboll. Tottenham, eller Spurs som deras smeknamn är, har den ungsta startelvan i hela Premier League, där fem av deras startelvan-spelare är ifrån England. En spelare som man hör mycket om nu är Dele Alli, eftersom han spelade för MK Dons för drygt två år sedan, och nu har han vunnit en individell pris som är för den bästa unga spelaren i Premier League, och kommer antagligen att bli kallad till Englands seniorlag när de spelar EURO i sommaren även om Dele Alli är 20 år gammal. 

Det finns mycket annat att berätta om som liknar Dele Allis historia, till exempel hur Riyad Mahrez och N'Golo Kanté båda spelade för två olika lag som spelar i den andra högsta ligan i Frankrike, Ligue 2, men i dag är ett steg ifrån att vinna Premier League, men det blir alldeles för mycket, och för att sammanfatta den här argumentet, så handlar det om att i Premier League så har de en stryka att utveckla spelare för att sedan attrahera de stora lagen i de andra ligorna, och det är det som är skillnaden mellan de flesta Premier League-klubbar (säger inte alla) jämfört med de stora lagen i de andra fyra största ligorna i Europa. Premier League-klubbarna utvecklar spelare, de stora lagen i de andra fyra största ligorna i Europa köper in de spelare som är mest attraherande.

För att sammanfatta den här blogginlägget, så anser jag att den engelska ligan är världens bästa liga på grund av konkurrensen samtidigt som att man ser mycket mer av de utvecklande spelarna i Premier League jämfört med de andra ligorna.

Skrivet av:

fuad.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fuad

Kommentera